گفت‌وگوی صبا با عوامل برنامه تلویزیونی ایران همدل

یک ایران همدلی برای محور مقاومت


برنامه تلویزیونی ایران همدل در راستای پویش ایران همدل پس از فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان به روی آنتن رفت.



به گزارش مرکز هنری رسانه‌ای نهضت، برنامه تلویزیونی »ایران همدل« که کاری از مرکز هنری رســانهای نهضت است با هدف همدلی و حمایت از مردم مظلوم غزه و لبنان، به روی آنتن شبکههای مختلف سیما میرود. این برنامه با اجرای مجریان مختلفی همچون راحله امینیان، مرتضی پرنیان، احمد اکبرنژاد و حســین جعفریراد به صورت زنده و روزانه از شبکه سه، پنج، قرآن و افق پخش میشود. پس از حمالت رژیم صهیونیستی به نوار غزه و لبنان که منجر به شهادت هزاران نفر از مردم بیگناه و تخریب گسترده زیرساختهای شهری شد، پویش »ایران همدل« در پاسخ به ندای مقام معظم رهبری برای کمک به مردم مظلوم این مناطق، وارد مرحله چهارم خود شد. اولین دور این پویش در دوران شیوع بیماری کرونا و با عنوان کمک مومنانه شکل گرفت. این برنامه تلویزیونی شامل بخشهای مختلفی از جمله گفتوگو با مهمانهای شاخص این پویش، پخش آیتمهای مختلف، خوانش پیامکهای مخاطبان و بررسی بازتاب این پویش در رسانههای مختلف بینالمللی است. خبرنگار صبا با عوامل این برنامه گفتوگویی انجام داده که در ادامه میخوانید.

بیشتر از کمک کردن، همدلی و کنار هم بودن ارزشمند است

مرتضی پرنیان مجری برنامه «ایران همدل» درباره این برنامه و چگونگی شکل گیری آن توضیح داد: بعد از شهادت سیدحسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله لبنان برنامه‌‌ای به نام «حزب‌الله زنده است» از شبکه‌های سیما پخش شد که اجرای آن برنامه را من برعهده داشتم. موضوع برنامه حول محور مقاومت، حزب‌الله و همچنین شخصیت شهید سیدحسن نصرالله بود که مهمانان مختلفی هم داشت.

وی افزود: در همان زمان پخش آن برنامه ۱۰ قسمتی، فتوای مقام معظم رهبری مطرح شد که فرمودند «بر همه مسلمین جهان فرض است که با همه امکانات خود کنار مردم فلسطین و لبنان و حزب الله سرافراز بایستند و از آنها حمایت بکنند». وقتی این موضوع توسط حضرت آقا مطرح شد بحث پویش «ایران همدل چهار» شکل گرفت و رسما آغاز به کار کرد. البته مردم همانند سه پویش گذشته قبل از «پویش ایران همدل چهار» به میدان آمده بودند و برای کمک به غزه و لبنان کمک‌ ارسال می‌کردند ولی این کمک‌ها جسته و گریخته بود ولی با شکل گیری پویش «ایران همدل» نظمی در روند کمک‌رسانی ایجاد شد.

پرنیان تصریح کرد: در برنامه دائما به مردم درباره کمک‌های ارسالی گزارش می‌دهیم و مسئولان هر بخش نیز آمار کمک‌های نقدی و غیر نقدی را در قالب گزارش به مردم اعلام کرده و درباره محموله‌های ارسالی به لبنان و چگونگی توزیع آن به مردم لبنان شفاف سازی می‌شود.

وی درباره واکنش مردم به جنگ زده‌های لبنانی افزود: از روز اول که من اجرای برنامه را برعهده گرفتم تصور نمی‌کردم استقبال زیادی بشود مخصوصا ماجرای طلا، چون اولین باری بود که چنین موضوعی مطرح می‌شد برای خودم عجیب بود که چطور ممکن است به نتیجه برسد. ولی بعد از یکی دو روز، اتفاقات عجیب و غریبی افتاد. شکی نیست که مردم ایران مردم مهربان و همراهی هستند و همواره کمک می‌کنند ولی همدلی مردم فراتر از انتظار من بود و به شخصه ماجرای این کمک‌ها واقعا شگفت‌آور بود. جالب این که این کمک‌ها خصوصا اهدای طلا روز به روز بیشترشد. گویی رقابتی بین شهرها و استان‌های مختلف ایجاد شده بود و همه برای کمک از هم پیشی می‌گرفتند و هر فردی به هر شکلی که می‌توانست به صورت نقدی،غیر نقدی و اهدای طلا کمک می‌کرد.

پرنیان درباره روایت‌های جالب کمک رسانی مردم از طریق برنامه ایران همدل به مردم لبنان گفت: در بوشهر عزیزی که نخلستان داشت سه تن خرما تقدیم کرده بود یا بزرگواری یک کانتینر آب معدنی اهدا کرد. جالب‌تر این است که این افراد همان خیرهایی هستند که به مناطق محروم هم کمک می‌کنند و در زلزله و کرونا هم پای کار هستند و در این شرایط نیز به مردم لبنان و غزه کمک می‌کنند ضمن اینکه همچنان کمک‌هایشان به مناطق محروم ایران نیز ادامه دارد یعنی اینطور نیست که ماجرا کمک‌رسانی‌شان تعطیل شده باشد و این بسیار ارزشمند است. ما این موضوع را در برنامه برای مخاطب بازگو کنیم چون شاید برای بعضی سئوال پیش ‌آید که چرا به جای کمک به مردم خودمان به مردم لبنان کمک می‌کنیم. البته بخش قابل توجهی از مردم کاملا صادقانه و از سر دغدغه و دلسوزی این سوال را مطرح می‌کنند.

این مجری اظهار داشت: بخشی از برنامه «ایران همدل» مجری محور است که درباره خود پویش صحبت می‌کنم و بخشی نیز با مهمانان که بعضا از مسئولین امر و یا از مسئولین پویش هستند درباره این موضوعات صحبت می‌شود و یا در بین مهمانان کسانی که دورهمی‌ها و نشست‌ها و گردهمایی‌ها را مدیریت می‌کنند و یا مسئولین گروه‌های جهادی هستند که در برنامه حضور پیدا کرده و از تجربیاتشان و از اتفاقات و روایت‌های جذاب پیش آمده می‌گویند مثلاً از کردستان مهمانی داشتیم که از کمک رسانی به غزه و لبنان در کنار کمک رسانی‌اش به مناطق محروم خود کردستان، تعریف می‌کرد.

وی درباره قبول کردن اجرای برنامه اذعان داشت: واقعیت در ابتدای برنامه سوالاتی نیز برای خودم مطرح بود و سعی کردم پاسخ این سوالات را پیدا کنم تا با یک باور قلبی برنامه را اجرا کنم چون برای اجرای برنامه علاوه بر اینکه باید اطلاعات کاملی داشت باید به موضوع برنامه نیز ایمان، اعتقاد و باور داشت.

پرنیان درباره چالش‌های برنامه ایران همدل گفت: اول تعداد برنامه خیلی زیاد بود و می‌بایست در یک روز ۱۲ قسمت برنامه روی آنتن می‌رفتیم و خوب این پشت سر هم بودن و متناوب بودن و هر روزه بودن در شبکه‌های مختلف سخت بود چون من تنها اجرا می‌کردم. البته از یک زمانی به بعد کار تقسیم شد مثلا آقای اکبرنژاد اجرای شبکه سه و آقای آوینی اجرای شبکه قرآن را بر عهده گرفتند و این تقسیم کار باعث شد که مقداری از این بار از دوش من برداشته شود. به هر حال دویست و اندی قسمت پخش شده که ۱۸۰ قسمتش را بنده به تنهایی اجرا کردم و این تعداد واقعا یک انرژی زیادی می‌خواهد. الحمدلله تا الان این برنامه روی آنتن رفته و ان‌شالله که رو سفید باشیم.

پرنیان در پایان افزود: به نظر من در کنار همه ماجراها چیزی که خیلی ارزشمند است این کنار هم قرار گرفتن مردم است یعنی مردم ما واقعا مهربانی را بلد هستند . شاید بخشی از این مهربانی و کمک رسانی پذیرفتنی باشد ولی از یک حدی به بعد واقعا فراتراز است. چطور ممکن است مثلاً کسی از طلا و مال خود بگذرد؟ یا آپارتمان و ماشین هدیه بدهد؟ این موضوع خیلی ارزشمند است به نظرم کنار هم قرار گرفتن حول یک هدف واحد، شبکه‌سازی و همدلی که اتفاق افتاد فوق‌العاده ستودنی است.
        

مردم لبنان نیازمند توجه مردم ایران هستند

روح اله محقق راد تهیه کننده برنامه ایران همدل درباره این برنامه گفت: برنامه تلویزیونی ایران همدل در بیش از سیصد قسمت به صورت زنده از شبکه‌های مختلف سیما ازجمله یک، سه، چهار، تهران، قرآن و افق پخش گردیده است، مهمانان این برنامه شامل فعالان و کمک کنندگان به این پویش می‌باشند که البته رویکرد آن در شبکه امید با توجه به مخاطبان نوجوان آن متفاوت بوده و علاوه بر فعالان جوان و نوجوان، گروه‌های سرود نیز با حضور خود فرم جذاب تری به برنامه داده اند.

محقق راد درباره شکل گیری ایده اولیه این برنامه خاطرنشان کرد: با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر کمک به مردم لبنان، پویش از سوی دفتر مقام معظم رهبری پیشنهاد داده شد که مرکز رسانه‌ای نهضت سازمان تبلیغات اسلامی، بخش تلویزیونی آن را بر عهده گرفت تا موج این پویش در رسانه ملی نیز جاری و این جریان به بدنه ملت تزریق شود و کمک‌های مردمی به صورت سازماندهی  به دست مردم لبنان برسد.

وی خاطرنشان کرد: مردم لبنان با توجه به حمله اسرائیل به یک باره خانه و امکانات زندگی خود را از دست دادند و با توجه به عزت نفس بالای این مردم غیور می‌بایست کمک‌های مومنانه هرچه سریع‌تر به دست این مردم می‌رسید. همچنین مردم لبنان بیش از کمک‌ها مادی، نیازمند توجه و تزریق همدلی مردم ایران هستند به خصوص بعد از شهادت سید حسن نصرالله عزیز، تا احساس غربت و تنهایی بر این مردم غلبه نکند.

محقق راد ادامه داد: بخش دیگر این برنامه، بخش عربی آن می‌باشد که با اجرای یک مجری لبنانی و فلسطینی به روی آنتن رفته و از شبکه‌های برون مرزی همچون الکوثر، الصراط، ثقلین و الهواز و المنار و … پخش می‌شود و در مواردی حجم کمک‌ها و هم‌دردی مردم ایران به گونه ای بوده است که این مجری‌ها گاهی ازکمک‌های مردم اشک ریخته و این همدلی‌ها برایش شگفت انگیز و ستودنی است.

محقق در پاسخ به اینکه به مردم غزه هم کمک رسانی انجام می‌شود خاطرنشان کرد: شرایط غزه متفاوت است و کمک رسانی به آنجا خیلی مشکل است ولی با این حال تا جایی که امکان داشت کمک‌هایی مردمی را با نشان ایران همدل به آنها رساندیم و بیش از ۶۰ ایتم در خصوص رسیدن کمک‌های ایران همدل ناظر بر رسیدن این کمک‌ها به لبنان و غزه در برنامه پخش شده است.

وی با اشاره به اینکه کمک خانم‌ها در برنامه «ایران همدل» فراتراز انتظار ما بود یادآورشد: همدلی و کمک مردم خصوصا خانم‌ها از طریق برنامه ایران همدل به مردم لبنان اتفاق شگفت انگیزی بود ضمن اینکه ما در ابتدا اصلا گمان نمی‌کردیم مردم این چنین از برنامه استقبال کنند ولی عکس العمل مردم به این اتفاق چیزی فراتر از انتظار ما بود و برخی از مردم چیزهایی را هدیه می‌دادند که برایشان بسیار ارزشمند بود و این برای ما عجیب و به شدت قابل احترام است.

محقق راد گفت: بعضی‌ها در واکنش به برنامه پیام  می‌دهند که چراغی که خانه رواست… ولی اکثر افرادی که کمک می‌کنند جزو گروه‌های جهادی هستند که به مردم خودمان نیز کمک می‌کنند و افرادی که خرده می‌گیرند معمولا به مردم خودمان نیز کمک نمی‌کنند و اگرهر خانواده ای که وضعیت مالی خوبی دارد به خویشاوندان نیازمند خود کمک کنند شاید دیگر هیچ مستضعفی در ایران نداشته باشیم.
 

همدلی مردم ایران ستودنی است

علی کربلایی مسئول بخش فارسی برنامه ایران همدل درباره تاثیرگذاری این برنامه در افزایش مشارکت مردم در کمک رسانی به مردم غزه و لبنان گفت: تاثیررسانه ملی بر مردم را از بازخوردهای آنها می‌توان مشاهده کرد که موجب همگرایی بیشتر آنها برای کمک به مردم لبنان شده است و این تاثیر در میزان مشارکت آنها در کمک به مردم لبنان به خوبی نمایان می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه کمک‌های مردم ایران باعث همبستگی بیشتر مردم لبنان شده است خاطرنشان کرد: با توجه به شرایطی که در لبنان پیش آمده قطعا مردم آن سرزمین نیاز به کمک دارند و همدلی مردم ایران با مردم لبنان باعث وحدت و همگرایی بیشتر مردم ایران و لبنان شده است.

وی درباره علت ساخت این برنامه گفت: با توجه به سفارش‌های مقام معظم رهبری برای کمک به مردم لبنان واینکه این پویش در ابتدا توسط دفتر رهبری رقم خورد ما هم بر خود وظیفه دانستیم تا در این زمینه قدمی برداریم به همین دلیل برنامه ایران همدل که با هدف همدلی به مردم آسیب دیده سرزمین مان در برهه‌های زمانی مختلف پخش می‌شد این بار تصمیم گرفته شد برای کمک به مردم لبنان همراهی کند.

کربلایی تصریح کرد: همدلی مردم ایران در همه اعضای خانواده نمود دارد اینکه خانمی طلای خود را هدیه می‌کند یا دختربچه‌هایی که عروسک‌های خود را هدیه دادند، واقعا شگفت انگیز و ستودنی است.
وی در پاسخ به اینکه ارسال کمک‌ها به مردم لبنان هنوز هم در زمان آتش بس ادامه دارد خاطرنشان کرد: گرچه مردم لبنان درآتش بس به سر می‌برند ولی خانه و امکانات زندگی شان را از دست داده اند وتازه سختی هایشان آغاز شده، مردم ما نیز این را موضوع را به خوبی درک می‌کنند و کمک‌ها همچنان ادامه دارد.

منبع: روزنامه صبا

نظرات

برای نوشتن نظر ثبت نام کنید و یا وارد حساب کاربری خود شوید